Telkku on kunkku (1994-1997)

Olen kuvannut televisioruutua ja koonnut tv-kuvavirrasta kollaaseja. Tämä on yhdenlaista television ja yhteiskunnan tutkimusta.

Television katseleminen täyttää vapaa-ajastamme suuren osan: suomalainen katsoo televisiota keskimäärin kaksi ja puoli tuntia vuorokaudessa. Televisio viihdyttää ja antaa informaatiota. Kokemusmaailmamme on medioiden kyllästämä, mutta meiltä puuttuu tietämys siitä, mistä asiassa tarkemmin ottaen on kysymys. Miten televisio sitten vaikuttaa meihin? Useimmiten vaikutus on epäsuora ja vaikeasti havaittava, koska mediat esittävät "todellisena" ja "luonnollisena" sen, mikä on vain yksi näkemys asiaan. Medioita täytyisi lukea ja tulkita aktiivisesti, jotta tekstien hallitsevat arvot ja tekijöiden käyttämät tekniikat paljastuisivat.

Televisio asettaa tiettyjä intressejä toisten edelle ja siten siirtää meihin tiettyjä arvoja. Esimerkiksi, jos televisio esittää jatkuvasti sankareita hienoine autoineen, siitä saattaa seurata, että meillekin on erityisen tärkeää, millaisella autolla ajamme. Televisio antaa myös malleja sosiaalista elämää varten. Lähestymme vastakkaista sukupuolta niin kuin olemme televisiosta oppineet ja arvioimme omaa elämää yleensäkin vertaamalla sitä television roolihahmojen elämään. Elämme monimutkaisessa vuorovaikutuksessa television kanssa.


Arvi


Ripsa





Kauniita naisia ja viisaita miehiä





Hienoja juhlia ja hienoja autoja



Painu helvettiin








Meidät on luotu toisillemme