Hupi-kissa (2000-)

Tällä sivulla on valokuvia Hupi-kissastamme, joka syntyi 15.4.2000 ja tuli meille asumaan 1.9.2000. Hupi on rodultaan Devon Rex. Klikkaa kuvia suurentaaksesi niitä.

Hupi Hupi Hupi Hupi

Hupin muotokuva 2008 Hupi nukkuu Hupi syö ruohoa Hupi nukenvaunuissa Hupi reissaa Hupi lepää reissun jälkeen Hupi lepailemässä Hupi tyytyväisenä Hupi Hupi metsästää Hupi metsästää Hupi

Hupi Hupi Hupi Hupi Hupi Hupi Hupi Hupi Hupi Hupi Hupi Hupi Hupi Hupi Hupi Hupi Hupi Hupi Hupi Hupi Hupi

Bonus-kuva: Lentoon

Kuuntele Hupin naukaisu (mp3, 0,7 sekuntia)
Kuuntele Hupin kehräystä (mp3, 4 sekuntia)
Kuuntele Hupin naukumista (mp3, 9 sekuntia)

Rakkaalla lapsella on monta nimeä: huppa, huustonen, kerma-antero, hurmos, koppakissiäinen, hurmos keponen, humppa, hupsu, humbold, herbalife, hurnukiiskinen, huppeli, karveli, humpsu, hermanssoni, tötterström, kelmi, kelju k. kojootti.

Hupin touhut

Huomionkipeys on iloisuuden lisäksi Hupin luonteenpiirteistä näkyvimpiä. Hupin pitää olla kaikessa mukana, ihan kaikessa - ikävä kyllä. Mukavaahan se, on että Hupista saa aina leikkiseuraa, mutta se ei ole mukavaa, että Hupi terrorisoi, jos ei saa riittävästi huomiota.

Hupin päivittäisiin toimiin kuuluu kaikissa mahdollisissa ja mahdottomissa paikoissa kiipeily. Eikä se jää siihen: kaikki irrallinen tavara pitää kauhoa alas. Tämä rajoittaa sisustusmahdollisuuksia. Ja kännykkää tai kameraa on paras olla unohtamatta pöydälle, hetkeksikään. Huonekasveja meillä ei ole, koska Hupi tekee niistä heti selvää jälkeä. Eikä isäntä pidä siitä, että Hupi kävelee skannerin ja printterin päällä.

Olemme epäonnistuneet Hupin kasvatuksessa: Hupi kävelee pöydillä, kaikilla niillä. Syödessämme yritämme pitää Hupin pois ruokapöydältä ja lautasilta. Hupi ei tietenkään sulata sitä, että hän ei saa osallistua kaikkeen. Näin erityisesti kun kaikki muut perheenjäsenet ovat pöydän ääressä. Arvatkaapa mitä Hupi silloin tekee: Hupi menee kuopimaan ja tekemään isommat asiat. Silloin jonkun on lähdettävä ruokapöydästä niitä korjaamaan... ja Hupi vetää spurttia ympäri kämppää...

Ihana sylikissahan Hupi on: Hupi viihtyy sylissä pitkiä aikoja ja kehrää. Kissaksi Hupi on siinä mielessä outo, että se nukkuu kokonaan peiton alla. Mitä kuumempi paikka sitä parempi. Hupi kehrää myös leikitettäessä eli saadessaan täydellistä huomiota. Meillä on monenlaisia temppuja, jotka eivät kuulu keskivertokissan taitoihin. Hyppytaidot ovat erinomaiset. Vieraille esitämme usein myös muita sirkustemppuja, voltteja yms.

Hupi on kaupunkilaiskissa. Hupi pääsee vapaasti ulos vain kesällä maalla talon pihapiiriin. Hupi oli yli vuoden ikäinen, kun se pääsi ensimmäisen kerran vapaana ulos ja muutoinkin ulkoilukokemukset olivat vähäisiä. Ajattelimme, että kaikki olisi niin outoa, että Hupi ei pitäisi ulkoilusta. Toisin kävi. Hyvin nopeasti Hupi tutustui kaikkeen ulkona, eikä pahasti arastellut. Myös taloon Hupi tutustui perusteellisesti: siinä ei montaa tuntia kulunut, kun Hupi käveli jo kaksikerroksisen talon harjalla, hyppäsi eri savupiippujen päälle vuorotellen ja kurkkasi vanhan navetan yläikkunasta.