Hullu maailma

PETOKSET

Palvelukodin ryöstö osoittautui lavastetuksi (Uutislehti 100, 9.10.99)
Satakieli-palvelukodissa yövalvojana toiminut nainen sitoi itse itsensä köysiin. Sitä ennen hän oli toimittanut rikoksen suunnitelleelle miehelle palvelukodin lääkevarastoa, rahaa ja pankkikortin.

Rosvot veivät pikkulasten lahjat pukin nenän edestä (Iltalehti, 28.12.98)
Turkulaisen perheen joulusta tuli painajainen, kun röyhkeät rosvot veivät perheen kaikki lahjat, jotka oli laitettu odottamaan pukin tuloa kerrostalon rappukäytävään. Lapset olivat tapahtuman jälkeen hysteerisiä eikä nuorempi mennyt edes yksin vessaan, koska pelkäsi rosvoja. Varastetuista tavaroista ei ole varsinaisesti aiottu hyötyä, vaan jakaa ne omina joululahjoina.

Dementiaa sairastavalta mieheltä huijattiin rahaa ja maatila (Helsingin Sanomat, 21.11.97)
Helsinkiläiseltä dementoituneelta mieheltä huijattiin rahat ja maatila Savosta eli yhteensä 600 000 - 700 000 markan omaisuus. Yksin asunut 69-vuotias mies tutustui noin vuosi sitten helsinkiläisravintolassa romanipariskuntaan. Illan seurustelujen ja myöhempien tapaamisten jälkeen pariskunta pääsi miehen asunnolle ja huomasi tämän olevan hyvissä varoissa. Pariskunnalle selvisi, että mies omisti maatilan Savossa. He järjestivät sille ilmeisesti ennestään tuntemansa ostajan. Arvion mukaan tila myytiin huomattavaan alihintaan.

Nainen huijasi miehen avioon valeraskaudella (Ilta-Sanomat, 5.4.01)
Lemmenkipeä mikkeliläisnainen huijasi palvomansa miehen kanssaan avioliittoon väittämällä olevansa raskaana. Nainen vei harhautuksen niin pitkälle, että hän haetutti itsensä "synnytykseen". Hän sanoi synnytyksen alkaneen normaalisti ja lapsen syntyneen kuolleena. Pari vihittiin avioliittoon, kun laskettuun aikaan oli kolmisen kuukautta. Mies alkoi haistaa palaneen käryä sen jälkeen kun hänen jättämänsä isyysrahahakemukset tyssäsivät. Kelalla ei ollut mitään tietoa vaimon raskaudesta. Ilmeni, ettei kukaan ollut synnyttänyt vaimon ilmoittamana päivänä elävää tai kuollutta poikalasta Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Pariskunnan avioero on vireillä.

Eroa haluava äiti yritti lavastaa isän syylliseksi insestiin (Helsingin Sanomat, 9.2.97)
Liisa lainasi työpaikkansa kirjastosta useita insestiä käsitteleviä kirjoja. Kun Liisa oli muutaman päivän ammentanut tietoa insestikirjoista, hän otti yhteyttä lääkäriin. Hänen mukaansa vanhin tytär oli yllättäen alkanut puhua asioita, jotka viittasivat isän tekemään insestiin. Tytärtä alettiin tutkia keskussairaalan psykiatrian poliklinikalla. Lukuisten tapaamisten jälkeen insestitutkimuksen tehnyt ylilääkäri oli vakuuttunut siitä, että lapsi oli joutunut isän pitkäaikaisen hyväksikäytön kohteeksi. Oikeudessa Liisan hallitseva osuus tapahtumien kulussa alkoi paljastua. Käräjäoikeuden mielestä kyse oli Liisan tekemästä tietoisesta lavastuksesta. Oikeuden mukaan insestitutkimus oli niin johdatteleva, että se oli suorastaan vahingollinen lapsen psyykelle. Oikeus hylkäsi kaikki isää vastaan nostetut syytteet.

Naishuijari vei rahat rakastuneelta papalta (Ilta Sanomat, 14.8.96)
30 vuotta nuorempaan naiseen tulisesti rakastunut pappa menetti sydämensä ja rahansa kauniille naishuijarille Tuusulassa. 38-vuotias käsityöläinen ennätti petkuttaa mieheltä noin sata tuhatta markkaa ennen kuin vanhus uskoi 71-vuotiasta vaimoaan, että häntä on höynäytetty.

Kahdelle ennustushuijarille ehdotonsa vankeutta Tammisaaressa (Helsingin Sanomat, 18.12.99)
Suurimman yksittäisen menetyksen koki nainen, joka maksoi sukukirouksen poistamisesta ja oikeista lottonumeroista 120 000 markkaa. Kirouksenpoistotarvetta saatettiin korostaa vihjailemalla, että asiakkaan toinenkin lapsi saattaisi kuolla ja kirous vain paheta. Jos uhri empi lisämaksua, alettiin hänelle kaupitella oikeita lottonumeroita. Uhri houkuteltiin ottamaan lainaa sillä perusteella, että lottovoitolla laina olisi myöhemmin helppo maksaa pois. Ennustajan puolustus vertasi ennustuksia satuihin: "Ketään ei voi tuomita siitä, että satu ei olekaan totta."

Miljonäärille tuomio sosiaalitukien huijauksista (Helsingin Sanomat, 19.12.00)
Nurmenksen käräjäoikeus tuomitsi maanantaina Lieksassa 38-vuotiaan ruotsinsuomalaisen hitsaajan ja liikemiehen 1 vuodeksi ja 6 kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen asumistukien huijauksesta. Syytteen mukaan miehellä oli petosten tekoaikana vuodesta 1993 viime kevääseen käteistä rahaa tai talletuksia 1,5 miljoonasta kolmeen miljoonaan. Mies kiersi samaan aikaan tukiluukuilla kuudella paikkakunnalla. Hän oli yrittänyt nostaa toimeentulotukea kahdesta kunnasta yhtä aikaa.

Kun vanha ihminen ei osaa sanoa ei (Helsingin Sanomat, 13.10.04)
Kymmeniä kalliita kuvateoksia korkeissa pinoissa, osamaksulaskut vielä mukana. Useista kirjoista on monta samanlaista kappaletta. 1910-luvulla syntynyt rouva oli tilannut kaikki Valittujen Palojen postimyynnistä. Kirjojen lisäksi Valitut palat oli myynyt rouvalle kolme isoa jätesäkillistä cd-levyjä ja viisi säkillistä lp-levyjä. Nekin olivat pakkauksissaan. Rouva ei omistanut levysoitinta.

MURHAT JA VÄKIVALTA

Mies piilotteli vaimonsa ruumista 23 vuotta (Iltalehti, 10.2.08)
Melbournelainen mies tuomittiin lauantaina vaimonsa murhasta, kertoo CNN verkkosivuillaan. Frederick Boyle, 58, oli piilotellut vaimonsa ruumista tynnyrissä takapihallaan peräti 23 vuoden ajan. Boyle väitti oikeudessa löytäneensä vaimonsa Edwinan kuolleena pariskunnan vuoteesta ja kiisti syyllisyytensä. Valamiehistö ei kuitenkaan uskonut miehen kertomusta, vaan totesi hänet syylliseksi murhaan. Boylen mukaan hänen vaimollaan oli löydettäessä kaksi luodinreikää päässään ja yksi hänen solmioistaan kiedottuna kaulan ympärille. Boyle kertoi hätääntyneensä tästä niin, että hän oli kätkenyt naisen ruumiin. Kahdelle tyttärelleen Boyle uskotteli äidin karanneen rekkakuskin matkaan. Boylen vävy kuitenkin löysi Edwinan ruumiin 170-litraisesta tynnyristä siivotessaan perheen lähiökodin takapihaa lokakuussa 2006.

Kaivinkonemies rikkoi ravintolan seinää (Helsingin Sanomat, 17.9.05)
Ravintolasta poistettu asiakas rikkoi kaivinkoneella ravintolan seinää Kuopion Kelloniemessä lauantain vastaisena yönä. Kukaan ei loukkaantunut tapahtumassa. Mies oli poistettu ravintolasta häiritsevän käyttäytymisen takia aiemmin illalla. Kimpaantunut asiakas palasi takaisin kaivinkoneen kanssa ja alkoi pirstoa paikkoja.

Erotuomari hakattiin (Ilta-Sanomat, 29.9.05)
Erotuomari pahoinpideltiin sairaalakuntoon jalkapallo-ottelussa Helsingin Pallokentällä tiistai-iltana. Poliisin mukaan yksi pelaajista löi erotuomaria nyrkillä kahdesti päähän, minkä jälkeen pelaaja pakeni paikalta. Erotuomari puolestaan toimitettiin ambulanssilla sairaalahoitoon, jossa hän oli yön yli hoidettavana. Pallokentällä käytiin tiistai-iltana kiivastunnelmainen 6. divisioonan nousukarsintaottelu ulkomaalaistaustaisen FC Botanin ja FC Maden kesken. Panoksena pelissä oli nousu 5. divisioonaan.

Sulhanen mukiloi morsiamen häissä (Helsingin Sanomat, 4.11.02)
Sulhanen pahoinpiteli hääjuhlissa vastavihityn vaimonsa viikonvaihteessa Ylä-Savossa. Iisalmen poliisi haki sulhasen juhlapaikalta, ja mies joutui viettämään hääyönsä virkavallan hoteissa. Muutama häävieras piteli miestä kiinno, kunnes poliisi ehti mukaan häähumuun.

Kaksivuotiaan kuolema johtui kilpailusta eliittilastentarhaan (Helsingin Sanomat, 30.11.99)
35-vuotias äiti kuristi Japanissa naapurinsa kaksivuotiaan tyttären hengiltä julkisessa käymälässä, koska tyttö oli valittu eliittilastentarhaan äidin oman tyttären sijasta. Nainen sanoi kärsineensä depressiosta ja riittämättömyyden tunteesta kasvattajana, koska myös hänen viisivuotias poikansa oli epäonnistunut toisessa pääsykokeessa.

Nuoret pojat ampuivat koululaisia Arkansasissa (Helsingin Sanomat, 25.3.98)
Kaksi nuorta poikaa avasi tiistaina tulen koululaisjoukkoon Arkansasissa Yhdysvalloissa. Ainakin kolme koululaista kuoli ja 13 loukkaantui verilöylyssä. Pojat olivat laukaisseet palohälyttimen ja avanneet tulen, kun kymmenet tai sadat oppilaat tulivat ulos koulusta.

Mies ajoi tahallaan perheen päälle Malmilla (Helsingin Sanomat, 8.12.01)
Kolmihenkisen perheen päälle ajettiin tahallaan keskiviikkona klo 14.40 Helsingin Malmilla. Päälle ajanut mies ilmoittautui itse poliisille. Hän on perheen äidin entinen aviomies ja ajoi entisen vaimonsa, tämän uuden aviomiehen sekä uudesta avioliitosta syntyneen kaksivuotiaan lapsen päälle. Lapsi oli vaunuissa. Kukaan ei loukkaantunut pahoin.

Suomalainen tappaa parisuhteessa puukoin, nyrkein ja pesäpallomailoin (Helsingin Sanomat, 20.12.96)

  • Mies puukotti sängyssä maanneen naisen usealla iskulla. Pari oli ollut naimisissa yli 22 vuotta. Syyksi mies sanoi työasioista johtuneet paineet sekä perusteettoman mustasukkaisuuden.
  • Kihlauksensa purkanut pari riiteli Karvalakkibaarissa. Mies haki autonsa takakontista metsästyskiväärin ja ampui ikkunan läpi entisen morsiamensa.
  • Kirjeenvaihtoilmoituksen avulla tavannut aviopari muutti melkein heti häiden jälkeen erilleen. Parin viikon kuluttua kohtalaisen varakas mies kuoli etyleeniglykolimyrkytykseen.
  • Kehitysvammaisen tasolla oleva mies surmasi tyttöystävänsä kuristamalla ja lyömällä juuresveitsellä rintaan, koska nainen ei suostunut suuseksiin.

Oslon Ikeassa veriset avajaiset (Helsingin Sanomat, 27.11.98)
Oslon uuden Ikean lastenhoitohuoneesta jouduttiin tekemään ensiapuasema, kun lahjatavarakorteista tapelleet asiakkaat murjoivat toisiaan, henkilökuntaa ja poliiseja. Asiakkaat potkivat yhden Ikean myyjän kylkiluut kasaan, mutta suurin osa avajaisvammoista oli kynsimisestä ja repimisestä syntyneitä haavoja ja muhkuroita.

Tätitappelu parkkipaikasta (Helsingin Sanomat, 30.10.98)
Oli Kalifornia, oli kolme iäkästä rouvaa, mutta vain yksi liikuntavammaisille tarkoitettu pysäköintipaikka. Kun kamppailu oli ohi, 88-vuotias Edna Gilliam oli sairaalassa parantelemassa murtunutta lonkkaansa. Gloria Owens, 67, odotteli uutisia mahdollisista rikossyytteistä ja hänen 98-vuotias äitinsä oli mahdollinen silminnäkijä.

Korttelisarjan jalkapalloilijaa puukotettiin Savonlinnassa kesken ottelun (Helsingin Sanomat, 22.8.95)
Ottelussa olivat vastakkain kaupungissa asuvista ulkomaalaisista koottu joukkue sekä Nätkin kaupunginosaa edustava joukkue. Poliisin mukaan tapahtumat alkoivat pelin tiimellyksessä sattuneesta kärhämästä. Kärhämästä kehittyi yhtäkkiä joukkotappelu. Ilmeisesti katsomosta tuli mukaan tappeluun mies, ja hän puukotti suomalaisjoukkueen pelaajaa käsivarteen.

Juniorijääkiekkoilijan isä tuomittiin taposta (Helsingin Sanomat, 13.1.02)
Kymmenvuotiaiden juniorijääkiekkoilijoiden mailaharjoitus villiintyi koukkimiseksi ja nahisteluksi. Isien välille syntyi ensin sanaharkkaa ja sitten kaksikin tappelua. Jälkimmäisessä iso mies istui pienen miehen rintakehän päällä ja löi häntä useita kertoja nyrkillä. Iskut johtivat uhrin kuolemaan. Tappelua seurasi suuri joukko junioreja, joista nuorimmat olivat vasta seitsenvuotiaita.

Tietokone vei perheen hengen (Iltalehti, 15.12.99)
Belgialainen Jacques de Cuyper, 69, joutui toteamaan modernin tietotekniikan olevan käsityskyvylleen liikaa eikä keksinyt muuta ratkaisua, kuin tappaa itsentä, vaimonsa ja tyttärensä. De Cuyper hankki liikkeeseensä kalliin tietokoneen päästäkseen eroon paperisodasta, mutta huomasi, ettei ymmärtänyt vempaimen käyttöohjeista mitään.

Poika myönsi surmanneensa pikkuveljensä (Helsingin Sanomat, 19.12.99)
Viisitoistavuotias poika on myöntänyt poliisin esitutkinnassa surmanneensa veljensä perheen kotona. Uhri oli 10-vuotias. Henkirikokseen johtaneet tapahtumat saivat alkunsa veljesten kiistasta torstai-iltana. Viisitoistavuotias pakeni teon jälkeen metsään.

Sormien ja varpaiden sahaus toi syytteen vakuutuspetoksesta (Helsingin Sanomat, 21.9.04)
Mies menetti tammikuussa 2003 vasemmasta kädestään kaksi sormea ja vasemmasta jalastaan kaksi varvasta pyörösahan terään. Oman kertomansa mukaan mies oli sahaamassa lautoja, kun lehmä potkaisi häntä ja sirkkeli lipesi. Syyttäjän mukaan mies itse sahasi tahallaan ja suunnitelmallisesti raajansa suurten korvausten toivossa. Vähän ennen onnettomuutta mies oli järjestellyt vakuutusasioitaan tarmokkaasti.

Raju törmäys talon seinään ruhjoi nuorukaisen hengiltä (Helsingin Sanomat, 27.9.04)
19-vuotias kuljettaja törmäsi autollaan omakotitalon seinän läpi Lopella. Kuljettaja ruhjoutui hengiltä autossaan. Talossa olleet ihmiset joutuivat hengenvaaraan, ja kaksi heistä loukkaantui jäätyään olohuoneessa auton alle. Ainoa silminnäkijä on 15-vuotias poika, autoa ajaneen hyvä kaveri. Kuljettaja oli puhunut useille kavereille jo parin vuoden ajan ajamisesta "kahta sataa" kyseisen talon seinään.

Mies rikkoi ravintolan seinää kaivinkoneella Kuopiossa (Helsingin Sanomat, 18.9.05)
Ravintolasta poistettu kaivinkoneyrittäjä kimpaantui lauantain vastaisena yönä niin, että rikkoi työkoneellaan koko kuopiolaisen ravintolan etuseinän.

SEKALAISET

Kaksosveljet pyöräilivät rekan alle tunnin välein (Helsingin Sanomat, 5.3.02)
Raahen seudulla ikänsä asuneet iäkkäät kaksosveljet kuolivat tiistaina parin tunnin välein ja melkein täsmälleen samalla tavalla tapahtuneissa liikenneonnettomuuksissa. Ensimmäinen onnettomuus sattui noin kello 9.35 valtatie kahdeksalla Pattijoen Nesteen kohdalla. 71-vuotiaista veljeksistä toinen oli ajanut polkupyörällään Ouluntietä risteykseen ja lähtenyt pysähtymättä ylittämään etuajo-oikeutettua valtatietä. Ilmeisesti lumipyryn vuoksi hän ei havainnut lähestyvää rekka-autoa, vaan pyöräili suoraan sen eteen. Pyöräilijä kuoli heti. Kello 11.47 Raahen poliisi sai ilmoituksen toisesta onnettomuudesta, joka oli tapahtunut samalla tiellä noin kilometri ensimmäisestä onnettomuuspaikasta etelään. Tapahtumakin oli melkein identtinen. Kaksosveljeksistä toinen oli pyörällään ajanut valtatien oikeaa reunaa Raahen kunnan puolella Palokylän risteyksen kohdalla. Kun pitkä henkilöautojen letka oli ohittanut hänet, mies kääntyi yllättäen ylittämään tietä ja jäi autoletkan viimeisenä ajaneen rekka-auton alle. Hänkin kuoli heti. Myöhemmin kuolleella veljellä ei vielä voinut olla tietoa veljensä kuolemasta.

Lapsi kaahasi autolla moottoritietä aikuisia kyydissään (Helsingin Sanomat, 22.10.2007)
Poliisi on ottanut kiinni Hämeenlinnanväylää kaahanneen 12-vuotiaan lapsen ja auton kyydissä olleet aikuiset. Hyvinkään poliisin partio sai hätäkeskuksen kautta ilmoituksen moottoritiellä kovaa ajavasta autosta. Ilmoittajan arvion mukaan ajoneuvon nopeus oli paikoin yli 160 km/h ja ajoneuvo oli ohitellut muita autoja moottoritiellä sekä oikealta, että vasemmalta puolelta. Ajoneuvo oli kääntynyt moottoritieltä pois Hangonväylän liittymästä, ohittanut liittymässä edelläajaneen ajoneuvon vasemmalta puolelta ja suistunut sen jälkeen nurmialueelle. Kuljettaja, vuonna -95 syntynyt lapsi, menetti ajoneuvon hallinnan ja törmäsi tienkaiteeseen.

Tuuli lennätti nukkuvaa vauvaa (Metro, 11.4.01)
Malesialainen 18-kuukautinen Mohammad Riduan Petrus otti rauhassa päiväunia kotinsa pihalla kankaisessa kehdossaan, kun tuulenpuusta yllätti. Juniori-Petruksen kehto oli toisesta päästään sidottu talon kattoon, jonka tuuli yhtäkkiä lähetti ilmojen teille. Silloin lähti lentoo myös Mohammad. Vauveli lensi satojen metrejä, ennen kuin laskeutui maankamaralle. Pariksi minuuutiksi tajuntansa menettänyt Mohammad kiidätettiin sairaalaan, jossa nuori lentäjä edelleen on hoidettavana "täysin vahingoittumattomana", kuten sairaala tiedote hänen tilaansa luonnehtii.

Kaksivuotias törmäsi autolla mattotelineeseen Hattulassa (Helsingin Sanomat, 12.7.00)
Pojan äiti oli mattopyykillä Mierolan mattorannassa, kun lapsi onnistui nappaamaan auton avaimet, työntämään oikean avaimen virtalukkoon ja saamaan auton käyntiin seisomalla kaasupolkimella. Auto liikkui parikymmentä metriä, kunnes se törmäsi kuivaustelineeseen. Autoon tuli peltivaurioita. Poika sai törmäyksessä vain kuhmun silmäkulmaansa, mutta olisi huonolla tuurilla saattanut ajaa auton läheiseen järveen.

Aavetraktori sytytti tulipalon Sauvossa (Helsingin Sanomat, 4.3.00)
Itsestään käynnistynyt ja liikkeelle lähtenyt traktori sytytti maatilan konehallin palamaan perjantaina Sauvossa. Traktoriin oli ilmeisesti tullut oikosulku, jonka seurauksena moottori käynnistyi. Samalla traktori lähti liikkeelle ja syttyi myös tuleen.

Rattijuoppo jäi oman autonsa alle (Helsingin Sanomat, 29.5.03)
Päihtyneenä autoansa kuljettamaan pyrkinyt mies jäi oman autonsa alle Kokkolassa tiistaine. Harvinaislaatuinen tapaus sattui kaupan parkkipaikalla. Mies ei saanut autoa käyntiin, jolloin hän avasi konepellin ja käynnisti auton moottoritilan kautta. Auto lähti liikkeelle ja mies jäi jaloistaan auton alle. Auto kolhi lisäksi kahta muuta pysäköityä autoa.

Nainen hyppäsi kuolemaan tavaratalossa (Metro, 23.11.99)
Helsinkiläisnainen sai surmansa hypättyään Helsingin Stockmann-tavaratalon kolmannesta kerroksesta maanantaina. 59-vuotias nainen hyppäsi kolmannesta kerroksesta kosmetiikkaosaston lattialle noin puoli kahden aikaan iltapäivällä.

Kadonneeksi ilmoitettu mies löytyi mystisesti Belgiasta (Uutislehti 100, 9.11.99)
Kadonneeksi ilmoitettu suomalaismies löytyi mystisesti Belgiasta metsästä. Mystiseksi asian tekee se, ettei mies itse muista kuinka hän on Belgiaan joutunut. Mies oli herännyt Belgiassa metsästä ilman muistikuvia ja päässyt omin avuin tielle. Sen jälkeen hän oli ihmetellyt, kun ympärillä puhutaan vierasta kieltä.

Jaguaari raateli pojan kuoliaaksi eläintarhassa (Uutislehti 100, 7.12.98)
Aitauksestaan karannut jaguaari raateli kolmivuotiaan pikkupojan Doue-La-Fountainen kaupungin eläintarhassa Länsi-Ranskassa. Poika kuoli vammoihinsa. Murhenäytelmä sai alkunsa, kun kaksi jaguaaria onnistui lauantaina iltapäivällä karkaamaan aitauksestaan kaivettuaan maata aidan alta.

Poliisimurhaaja kiehtoo yhä (Ilta-Sanomat, 22.10.98)
Poliisimurhaaja Steen Christensen saa edelleen rakkauskirjeitä suomalaisnaisilta, jotka eivät tunne miestä muuta kuin tiedotusvälineiden kautta. IS tavoitti eilen naisen, joka sanoo kihlautuneensa tanskalaisen kanssa. Siitä merkkinä nainen kantaa sormessaan kultaista sormusta, johon on kaiverrettu "Steen 30.9.1998". "En ole tavannut häntä ja keskustellut puhelimessakin vain kerran", nainen tunnustaa suhteen laadun.

Arvokkaita koruja tuhoutui tallelokeroita hävitettäessä (Helsingin Sanomat, 5.2.97)
Arvokkaita koruja tuhoutui, kun tyhjäksi luultu tallelokero hävitettiin viime vuonna Merita-pankin konttorissa. Asia paljastui viime vuoden lopulla, kun tallelokeron haltija, iäkäs helsinkiläinen nainen, kyseli omaisuuttaan. Naisen tallelokerossa oli erilaisia koruja. Tiettävästi ainutlaatuisin oli koru, jonka Venäjän tsaari Aleksanteri II oli lahjoittanut naisen esivanhemmille.

Alfred on asunut jo kahdeksan vuotta Pariisin lentoasemalla (Helsingin Sanomat, 10.10.96)
Alfredilta varastettiin vuonna 1988 Pariisissa YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n antamat pakolaispaperit. Ranskasta häntä ei voida karkoittaa, koska hän saapui maahan pakolaisena, mutta toisaalta viranomaiset eivät anna hänelle edes henkilötodistusta.

Veriryhmä ratkaisee (Helsingin Sanomat, 2.12.97)
Japanissa horoskooppimerkit eivät kiinnosta. Sen sijaan veriryhmä kertoo ihmisestä paljon. A-ryhmän veri tuottaa vallitsevien uskomusten mukaan niuhottajia, B-ryhmäläisiä pidetään menevinä ja O-ryhmäläiset ovat määrätietoisia. Avioliittotoimistot etsivät sopivia puolisoita veriryhmän perusteella. "En koskaan voisi ryhtyä pitkään suhteeseen B:n kanssa", sanoo A-veriryhmään kuuluva putiikinpitäjä.

Pariskunta karkoittaa naapureitaan ilmiannoilla (Helsingin Sanomat, 28.4.96)
Pariskunta on tehnyt naapureistaan kymmeniä rikosilmoituksia Malmin poliisille. "Maanantaina kun menin töihin poliisiauto tuli perään pillit soiden ja valot päällä ja otti minut kiinni kuin rikollisen. Pian asia selvisi, kun Särmät (nimi muutettu) tulivat paikalle. He olivat seuranneet minua ja soittaneet poliisille autosta. Poliisi sanoi, että olin aamulla uhannut kolme neljä kertaa tappaa Särmät ja että minulla oli autossa aseita". Rouva Särmän juristitausta ja pariskunnan asiallinen esiintyminen lisää heidän uskottavuuttaan, poliisi sanoo.

Rattijuoppo puhalsi Raumalla 4,65 promillea (Helsingin Sanomat, 26.8.95)
Poliisin alkometrin mittaritaulu loppui kesken, kun rattijuoppo puhalsi siihen perjantai-iltana Raumalla.

Laukaalta karannut miesvanki löytyi naisvartijan kotoa (Helsingin Sanomat, 9.9.95)
Karkaamisen jälkeen vanki oli naisvartijaan puhelinyhteydessä muutaman kerran. He tapasivat Tampereella juhannuksena. Myöhemmin vartija muutti asumaan Suolahteen ja vanki hänen asuntoonsa.

Perinnönjako johti tulipaloon (Ilta Sanomat, 2.1.96)
28-vuotias poika poltti viikko sitten kuolleen isänsä omakotitalon. Perilliset ottivat uutta vuotta vastaan juomalla alkoholia. Nautiskelun ohessa he alkoivat suunnitella hautajaisia sekä vainajalta jääneen omaisuuden jakoa. Perinnönjako muuttui lopulta riitaisaksi, kun poika jostain syystä hermostui äitinsä ja sisarensa suunnitelmiin. Poika menetti hermonsa ja alkoi särkeä huonekaluja. Lopulta hän sytytti talon tuleen. Perillisille jäi jaettavaksi vielä tontti.

Mies kaahasi Forumin jalkakäytävällä (Helsingin Sanomat, 16.3.96)
Tapaus sattui 14. toukokuuta 1994 illansuussa Forumin edessä Mannerheimintiellä. Mies kurvasi Simonkadun risteyksessä jalkakäytävälle ja ajoi sitä yli 50 km/h-nopeudella Kalevankadun risteykseen saakka. Auto osui noin sadan metrin matkalla neljään jalankulkijaan ja kolme onnistui heittäytymään auton edestä pois. Mies oli kuulustelujen ja oikeudenkäynnin aikana varma, ettei ollut tekoa tehnyt. Hän epäili, että todellisen kuljettajan ja hänen kehonsa olisivat sairaalassa vaihtuneet. Oikeus piti ehdollista tuomiota riittävänä, koska mies sai vakavia vammoja. Hän paloi pahoin ja hänen molemmat jalkansa jouduttiin amputoimaan.

Erirotuiset kaksospojat hämmentävät Hollantia. Sairaala myöntää hutiloinnin keinosiemennyksessä (Helsingin Sanomat, 2.7.95)
Hollantilainen kolmekymppinen pariskunta oli yrittänyt saada lasta yli viisi vuotta. Lopulta he kääntyivät yhden Hollannin arvostetuimman lapsettomuusklinikan puoleen. Pariskunta luovuttaa klinikalla spermaa ja munasoluja, ja koeputkihedelmöitys toteutettiin maaliskuussa 1993. Kaksosten syntymän jälkeen paljastui biologinen poikkeavuus. Pieni Teun on valkoinen ja vaaleatukkainen kuten isänsä ja äitinsäkin, pieni Koen on musta. Äiti kuvasi kuinka sosiaaliset paineet ilmenivät ennen kuin totuus lapsista tuli julkisuuteen: "Sitä mahdollisuutta vihjailtiin, että Wilma on mennyt sänkyyn toisen miehen kanssa."

Juna murskasi miehen sormet Kauniaisissa (Länsiväylä, 15.3.95)
Alkoholin vaikutuksen alaisena ollut 40-vuotias espoolaismies kaatui lauantaina 11. maaliskuuta junan raiteille Kauniaisissa. Mies oli ylittämässä raiteita paljon käytettyä oikoreittiä pitkin. Miehen maatessa osittain junan raiteilla juna tuli ja ajoi onnekkaasti ainoastaan hänen vasemman kätensä sormien yli. Sormet tuhoutuivat lähes täysin.

Jättiturska nielaisi miehen pään (Helsingin Sanomat, 30.8.00)
Fileerauspöydälle päätynyt jättiturska aiheutti melkoisen järkytyksen australialaisen kalatukun työntekijöille: vonkaleen sisuksista pyörähti ilmoille miehen pää. Kalatehtaan omistajan mukaan pää oli täysin vahingoittumaton. Vielä ei tiedetä, kuinka pää on joutunut turskan mahaan. Kyseisen turskalajin hampaat ovat tylsät, ja se imeskelee yleensä saaliinsa.

Rekasta löytyi 58 ruumista Britanniassa (Helsingin Sanomat, 20.6.00)
Britannian tulli löysi maanantain vastaisena yönä Doveriin saapuneesta hollantilaisrekasta 58 ruumista. Kuolleiden uskotaan olleen mahdollisesti kiinalaisia, jotka kansainvälinen rikollisliiga yritti salakuljettaa Britanniaan. Ilmatiiviissä lastitilassa olleiden 54 miehen ja neljän naisen uskotaan kuolleen hapen loputtua.

Mies halusi naisen ulos - soitti pommiuhkauksen (Helsingin Sanomat, 16.1.01)
Miehen epäillään tehneen vääriä hälytyksiä kahdesti elokuussa, jolloin hän oli tavoitellut tuntemaansa naista tapaamiseen. Kun nainen vältteli yhteydenottopyyntöjä eikä avannut oveaan, mies keksi keinon saada nainen ulos asunnostaan: hän soitti hätänumeroon ja väitti, että naisen kotitalossa Itä-Pasilassa on pommi.

Aviomies tulistui erohankkeesta (Metro, 24.1.03)
Ruotsissa vaimon ilmoitus erohankkeesta pani aviomiehen marssimaan pankkiin vaihtaman pariskunnan säästöt käteiseksi. Mies sai käsiintä 80 000 euron edestä seteleitä, jotka hän poltti saman tien savuna ilmaan.

Kaksosvauvat myytiin kahdesti internetissä (Helsingin Sanomat, 18.1.01)
Pohjois-Walesissa asuvat Alan ja Judith Kilshaw ostivat kaksostytöt amerikkalaiselta adoptoihin erikoistuneelta yksityiseltä toimistolta inernetin välityksellä 75 000 markalla. Lapset oli kuitenkin jo kertaalleen myyty, ja he olivat viettäneet kaksi kuukautta Kaliforniassa Richard ja Vickie Allenin hoidossa. Allenit olivat maksaneet adoptiosta toimistolle noin 37 500 markkaa.

Liputta matkustanut 15-vuotias poika kuoli hypättyään junasta.(Helsingin Sanomat, 14.3.01)
Tuusulasta kotoisin ollut 15-vuotias poika kuoli maanantai-iltana hypättyään pikajunasta Kärkölässä. Poika osui hyppynsä jälkeen pylvääseen. Toinen junasta hypännyt, saman ikäinen järvenpääläispoika, selvisi yllättävän pienin kolhuin. Konduktööri oli aiemmin kehottanut liputta matkustaneita poikia konduktöörivaunuun, jossa liputtomuus selvitettäisiin.

Yllätysstrippaus tuli kalliiksi (Helsingin Sanomat, 4.8.01)
Vaaleahiuksinen, noin 30-vuotias nainen houkutteli 73- ja 80-vuotiaat poikamiesveljekset Arne ja Öysten Tokvamin avaamaan kotinsa ovet. Sisällä nainen otti yhtäkkiä paidan pois päältään. Vanhusten hämmästys vain yltyi, kun seuraan liittyi hieman vanhempi sulotar. "Vanhempi heistä oli villein. Hän levitti jalkansa Öystenin yli, ja tiedättekö me näimme kaiken". Varttitunnin strippauksen jälkeen naiset lähtivat, ja veljekset huomasivat 55000 markan säästöjen kadonneen. "Meillä oli paljon rahaa säästössä, koska aioimme tehdä investointeja, mutta ei sillä niin väliä. Meillä ei ole ollut pitkään aikaan yhtä hauskaa", veljekset sanoivat.

Pankkiryöstäjille vankeustuomiot (Uutislehti 100, 4.11.03)
Haukivuorella pankin ryöstäneet kymmenen euroa saaliikseen saaneet miehet tuomittiin maanantaina vankeuteen Pieksämäen käräjäoikeudessa. Vahvassa humalassa olleet miehet saapuivat Haukivuoren Osuuspankkiin viime marraskuussa ja vaativat rahaa pankkivirkailijoilta. Toinen miehistä osoitti yhtä virkailijaa ilmapistoolilla. Rahaa vaadittiin ensin 50000 euroa ja pian sen jälkeen 10000 euroa. Kesken kaiken paikalle saapui pankinjohtaja, joka suostutteli miehet ottamaan rahat lainana. Samalla pankinjohtaja antoi miehille kymmenen euroa ja kehotti menemään läheiseen baariin kaljalle siksi aikaa, kunnes lainapaperit olisivat valmiit allekirjoitettaviksi.

Verotarkastaja kuolleena työhuoneessaan kaksi yötä (llta-Sanomat, 19.1.04)
Verohallituksen 60-vuotias ylitarkastaja oli kuolleena työhuoneessaan kaksi yötä ennen kuin hänen työtoverinsa löysivät hänet Helsingin Merihaassa. Kuolema paljastui kun työtoverit menivät torstaina pyytämään miestä kahville. Hänet löydettiin lyyhistyneenä työpöytänsä äärestä.

12-vuotias pakeni poliisia autolla (Ilta Sanomat, 14.10.2006)
Kemiläinen 12-vuotias poika ajoi autolla poliisia pakoon Kemissä. Takaa-ajo päättyi lyhyen ajan jälkeen ojaanajoon. Turmassa loukkaantui lievästi takapenkillä istunut aikuinen mies, joka oli poliisi mukaan vahvasti humalassa.Todellisuus voittaa elokuvat, vai mitä? Aineisto on kerätty eri lehdistä. Mukaan ei ole kelpuutettu hömppälehtien juttuja, jotka eivät usein ole totta. Tämän sivun sisarsivu on Hyvän käytöksen opas.